Újabb feljelentések a BKV-nál

2010.02.12. 09:26

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója pénteken újabb tíz vállalkozói szerződés miatt tesz feljelentést a BRFK-nál, írja a Magyar Nemzet. A BKV eddig huszonnyolc esetben fordult a rendőrséghez tanácsadói és vállalkozói szerződések ügyében bűncselekmény gyanúja miatt. A legtöbb érintett cég a február 5. óta házi őrizetbe helyezett Regőczi Miklós által felügyelt kommunikációs és marketingterülethez kapcsolódik.

A tíz feltételezett céget felsoroló lap szerint a rendőrség több BKV-rendezvényhez kapcsolódó szerződéseket is vizsgálhatnak, köztük az UV villamosok búcsúztató ünnepségét és a 120 éves HÉV és villamosok húszmillió forintba kerülő rendezvényeit.

A BKV Belső Kontroll Igazgatósága eddig 1500 vizsgálatával 250 tanácsadói szerződést vizsgált meg. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a következő héten Kocsis további feljelentéseket tesz a BKV korábbi vezetése által kötött szerződések miatt.

Az újabb cégek

A Magyar Nemzet szerint Kocsis az Európa Szolgáltató Közhasznú Non-profit Kht., a Honeymood Filmgyártó és Szolgáltató Kft., a Me-Ko Resti Kft., a Lax&Lex Kft., a Suvet Research Piac-, Média- és Társadalomkutató Kft., a Max&Future, a Média a Jövőért! Alapítvány, a Target Média Kft., a Látvány és Forma Iparművészeti Bt. és a Ginko Informatikai Kft. által kötött szerződések miatt tesz feljelentést.