A gyalogosok elől is lezárják a Margit hidat

2010.02.18. 13:37

Változik a forgalmi rend a Margit hídon a hétvégén, közölte a létesítmény sajtóirodája. Péntek este 8 órától szombat hajnali 5 óráig nem lehet gyalog közlekedni a budai hídfő és a margitszigeti lejáró között.

Cölöpözési munkákat készítenek elő a Margit híd budai pillérénél, ezért péntek éjszaka nem lehet gyalog közlekedni a budai hídfő és a margitszigeti bejáró között. A munka során ideiglenesen elbontják a budai hídfőnél lévő járdakorlátot és betonkonzolt.

Szombat reggel 6 óra és hétfő reggel 5 óra között a pesti felső rakpartot zárják le a gépjárműforgalom elől a híd alatti részen. Az Árpád híd felől érkezők a Pannónia utca felől kerülhetnek, a délről érkezőknek pedig a Szemere utcán, Hegedűs Gyula utcán érdemes haladniuk. A korlátozás az alsó rakpartot nem érinti, így azt használhatják az autósok.

Hétvégén a rakpart úgynevezett űrszelvényének magasítását végzik, vagyis megnövelik az úttest és a híd alsó része közötti távolságot. Erre azért van szükség, hogy a tehergépkocsik a jövőben ne szorulhassanak be az átkelő alá, és ne sértsék meg a híd szerkezeti gerendáit. Ezzel egyidőben kicserélik a korábbi évtizedekben megsérült gerendákat is.