Nyomoznak a fürdőbeléptetők ügyében

2010.02.25. 08:24 Módosítva: 2010.02.25. 08:26

A Blikk információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomoz a fővárosi gyógyfürdők beléptetőrendszerének csaknem másfél milliárdos beruházása ügyében.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője megerősítette, hogy ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás hűtlen kezelés gyanújával.

A nyomozást a legfőbb ügyész utasítására kezdték el, mivel feltételezhető, hogy a fővárost jelentős vagyoni hátrány érte. A gyanú szerint a pályázatban nyertes cég a jogszabályokat kijátszva jutott előnyhöz.

Az ügy szálai 2007-ig nyúlnak vissza, amikor az önkormányzati tulajdonú gyógyfürdőket üzemeltető vállalat ajánlatokat kért beléptetőrendszer kiépítésére. Az a cég, amely szakértőként 600 millió forintban határozta meg a beléptetőrendszer költségét, később elindult a közbeszerzési pályázaton. Korábbi közreműködése miatt azonban hiába nyert, érvénytelenítették tenderét.

Ám egy másik, érdekeltségi körébe tartozó céggel újra pályázott, és ezúttal nyert. Az ár azonban csaknem háromszorosára nőtt. Az is kiderült, hogy a már beadott és elbírált pályázat anyagát is manipulálták. György István (Fidesz) városatyának azonban feltűntek a gyanús dolgok, és levélben fordult a legfőbb ügyészhez.

A Rác fürdő ügyében tavaly októberben indult nyomozás, 300 milliós hűtlen kezelés a gyanú.