Antal Attila házi őrizetben marad

2010.03.01. 06:49

A bíróság helyt adott a Fővárosi Főügyészség kezdezményezésének, és három hónappal, május 29-ig meghosszabbította a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetét, írja a Magyar Nemzet.

A csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsított Antal Attilát január 26-án vette őrizetbe a rendőrség, miután házkutatást tartottak a BKV székházában és a lakásán.

A BKV volt vezérét is a különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt Sz.-né Sz. Eleonóra - volt humánpolitikai igazgató - és társai ellen folyó bűnüggyel kapcsolatban gyanúsították meg hűtlen kezelés miatt. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a házi őrizet elrendelését a bíróságon. Antal Attilának Budapesten, egy XI. kerületi címen kell tartózkodnia.

Antal Attila, a közlekedési vállalatot 2007. január 1. és 2008. április 17. között vezető vezérigazgató a gyanú szerint súlyosan megszegte vagyonkezelési kötelezettségét: szükségtelen és indokolatlan vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött, illetve indokolatlanul magas végkielégítéseket engedélyezett.