Ivett, Frida
6 °C
16 °C

BKV-botrány: Balogh Zsolt is gyanúsított

2010.03.09. 15:56 Módosítva: 2010.03.09. 18:04

Balogh Zsolt is gyanúsított a BKV-val kapcsolatos nyomozásokban, derül ki az ügyészség tájékoztatásából. A rendőrség megerősítette: B. Zsoltot tettesként, hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

A Fővárosi Főügyészség közleményéből kiderült, hogy Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója a Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen indult büntetőeljárásban gyanúsítottként szerepel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon megerősítették, hogy tettesként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják, a gyanúsítás a kommunikációs szerződésekkel függ össze. Az a rendőrség tájékoztatásából nem derült ki, hogy mikor gyanúsították meg a bűncselekménnyel Balogh Zsoltot.

A Magyar Nemzet szombati számában Balogh Zsolt, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója a többi között arról számolt be: nagyságrendileg mintegy 70 millió forint jutott Hagyó Miklóshoz rajta keresztül, és azóta tudja, hogy 15 millió forint fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer abban adta át az összeget.

Vasárnap a Hír Televízió Kontraszt című műsorában már arról beszélt, hogy szerinte párthoz vagy pártokhoz kerülhetett a BKV-tól Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyetteshez juttatott pénzből.

Szólt arról is, hogy abból a 70 millió forintból, amely a tudtával, rajta keresztül Hagyó Miklóshoz került, 40 millió forint a szentendrei HÉV utastájékoztató rendszerének többletkifizetéseiből származik. A fennmaradó 30 millió forintból 15 milliót Hagyónak személyesen adott át Lelovics Ottó kommunikációs szakember irodájában. A másik 15 milliót olyan informatikai cégen keresztül juttatta el, amely korábban szerződésben állt a BKV-val.

Közben a hvg.hu arról számolt be, hogy Hagyó Miklós a lánya nevére íratta át két budapesti ingatlanját, melyek korábban a főpolgármester-helyettes tulajdonában álltak. A szóban forgó ingatlanok Hagyó vagyonnyilatkozatában is szerepelnek, mindkettő a XII. kerületben, a Rege úton található.

Hagyó a Népszavának azt mondta, semmi különlegeset nem lát abban, hogy lányának ajándékozta a két ingatlant, amely közül ráadásul csak az egyik "valódi" ingatlan, a másik a külön tulajdoni lapon feltüntetett, a társasházi lakáshoz tartozó kerti kocsibeálló.