Hagyó ellenlábasát felvették a BRFK-ba

Lapszemle

2010.03.11. 09:04 Módosítva: 2010.03.11. 09:51
Pető György, Óbuda egykori szocialista alpolgármestere is segítheti a BKV-ügy nyomozását, mivel néhány hete a BRFK gazdaságvédelmi osztályán dolgozik, írja a HVG. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy nemzetbiztonsági szálai is lehetnek a nyomozásnak.

Óbuda egykori alpolgármestere, Pető György néhány hete a BRFK gazdaságvédelmi osztályán dolgozik, írja a HVG.

Pető korábban az MSZP-ben politizált, a 2006-os választásokon a III. kerület szocialista polgármester-jelöltje volt. Az akkoriban emelkedő Hagyó Miklóssal akkor romlott meg a kapcsolata, amikor váratlanul megnőtt a taglétszáma az óbudai MSZP-s alapszervezetnek is. A vezetés lecserélését célzó bővítés mögött akkor Hagyót sejtették a pártban. Óbuda után még a XI. kerületben, Molnár Gyula MSZP-s polgármester kabinetfőnökeként dolgozott önkormányzati területen.

Pető kilépett az MSZP-ből, majd az MSZDP-be távozott, végül a BRFK-hoz igazolt. A volt alpolgármester a múlt héten a kerületi mandátumáról is lemondott.

Pető nem ismeretlen az új munkahelyének a közege:1979 és 1983 között a Belügyminisztérium III/II-es főcsoportján dolgozott nyílt állományú kémelhárítóként.

A csütörtöki Magyar Hírlap szerint nemzetbiztonsági szálai is lehetnek a BKV-nyomozásnak. A lap úgy tudja, hogy egy szocialista politikus a parlament közelében védett irodát bérelhetett. A BKV vezérigazgatójának és helyetteseinek kellett itt raportra jelentkezniük.