Gergely
4 °C
23 °C

Hagyó feljelentette Balogh Zsoltot

2010.03.16. 11:45

Hagyó Miklós rágalmazás miatt feljelentette Balogh Zsoltot, a BKV korábbi megbízott vezérigazgatóját, erről a volt főpolgármester-helyettes számolt be. Hagyó szerdán részt vesz a fővárosi, a BKV-nál történt szabálytalanságokat vizsgáló bizottság ülésén.

Hagyó Miklós elmondta: március 10-én "aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás" miatt Balogh Zsolttal szemben feljelentést tett a bíróságon a "becsülete csorbítását célzó hamis állításokra adott válaszként".

A volt főpolgármester-helyettes emlékeztetett arra, hogy korábban azt nyilatkozta, Balogh Zsolt rágalmazó kijelentéseit nem hagyja jogi válasz nélkül.

Ezt követően jogi szakértőkkel egyeztetett. Ennek alapján úgy értékelte, hogy Balogh Zsolt - a Magyar Nemzetben március 6-án közölt és a HírTV-ben egy nappal később sugárzott - valótlan állításaival szemben négy különböző, a törvény által biztosított jogi eljárás igénybe vételére lenne lehetősége.

A hamis vád miatt azért nem tudok Balogh Zsolttal szemben eljárást kezdeményezni, mert nem áll rendelkezésemre a vádaskodó valótlan állításait tartalmazó nyomozati vallomás - mondta Hagyó Miklós, hozzáfűzve: amint ez a kezében lesz, nyomban megteszi a feljelentést.

A sajtó-helyreigazítási eljárás szerinte az ügy és az őt ért "alaptalan vádaskodás" fajsúlyához képest nem kellő súlyú jogi eszköz, a személyiségi jogi keresetről később dönt.

Igennel felelt arra a kérdésre, hogy szerdán részt vesz-e a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság ülésén. Ennek kapcsán elmondta, hogy a vizsgálóbizottság elnökétől 23 írásos kérdést kapott előre, ezekre a helyszínen válaszolni fog.