Antal Attila négy nap fizetés nélküli szabadságot kapott

2010.03.19. 13:09

Elfogyott az idei évre kiadható szabadsága Antal Attilának, a Vértes Volán vezérigazgatójának, aki a BKV-val kapcsolatos ügyek miatt házi őrizetben van, ezért március 22-től 26-ig fizetés nélküli szabadságot kapott, közölte a vállalat kommunikációs munkatársa pénteken.

Azért csak ennyi fizetés nélküli szabadságot kapott Antal Attila, mert a Vértes Volán közgyűlése március 26-án várhatóan döntést hoz foglalkoztatása kérdésében, tette hozzá Pruzsina Alice.

A csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsított vállalatvezetőt január 26-án vette őrizetbe a rendőrség, miután házkutatást tartottak a BKV budapesti székházában és lakásán.

A BKV vállalkozói és megbízási szerződéseinek, valamint tízmilliós végkielégítéseinek ügyében gyanúsítottá vált Antal Attilát - aki 2007-től 2008 áprilisáig a BKV vezérigazgatója volt - a Budai Központi Kerületi Bíróság azzal az indokkal helyezte házi őrizetbe, hogy szabadlábon hagyása esetén meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

A Vértes Volánnál az MTI érdeklődésére korábban azt közölték, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jogosult a vezérigazgatót helyettesítő személy megnevezésére, és amíg ez nem történik meg, a társaságot a szakági vezetők irányítják.