Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Vajdasági magyarokra íratták a BKV fénymásolós cégét

2010.03.19. 20:39
Száz euróért íratták át a BKV fénymásolóit vizsgáló céget vajdasági magyarokra öt hónappal azután, hogy az Optimismo Kft. elvégezte a felmérést 19 millió forintért. Az átírást intéző ügyvéd azt mondta az MTV-nek, hogy emlékszik a szerződésre.

Száz euróért íratták át két vajdasági magyar nevére az Optimismo Kft.-t, ami korábban 19 millió forintot kapott a BKV fénymásolóinak felméréséért, hangzott el a Magyar Televízió Híradójában pénteken.

A céget 2007 szeptemberében - öt hónappal a fénymásolók felmérése után - adták el a határon túli magyaroknak. Információk szerint a szerződést egy óbudai ügyvédi irodában írták alá. A Híradó megkereste az ügyvédet, aki a köztelevíziónak azt mondta, bár emlékszik a szerződésre, nem kíván nyilatkozni. Annyit azonban elmondott, hogy nem látta, hogy bárki pénzt kapott volna.

Az MTV úgy értesült, az Optimismo korábbi tulajdonosai azt a céget is birtokolták, amelyik Magyarországon a legnagyobb, hárommilliárd forintos adótartozást halmozta fel.

A Duna Televíziónak nyilatkozott a cég másik tulajdonosa, aki azonban - mint mondta - nem hallott sem az Optimismo Kft.-ről, sem a BKV-botrányokról, és nem vett fel semennyi pénzt sem az ügyletért cserébe.

A BKV tavaly szeptemberben tett feljelentést az Optimismo által elvégzett fénymásoló-felmérés ügyében ismeretlen tettes ellen. Az Optimismo Kft. által elvégzett felmérési tevékenységről belső vizsgálati anyag készült, ennek eredménye alapján felvetődik a nagy kárt okozó bűncselekmény gyanúja, ezért fordult a BKV a rendőrséghez.