Hagyó saját lakását is bebiztosította

2010.03.23. 09:28 Módosítva: 2010.03.23. 13:32

Harmadik budai ingatlanját, saját lakását is bebiztosította Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes, legalábbis erre enged következtetni, hogy az ingatlanra haszonélvezeti jogot jegyeztek be barátnője nevére, írja a hvg.hu.

Így, ha a lakást zár alá venné a hatóság, akkor is nehezen értékesíthető, mert a birtokon belüli haszonélvezőt nem lehet csak úgy kitenni. Hagyót egyelőre a mentelmi joga védi attól, hogy a rendőrség a BKV-botrányok kapcsán gyanúsítottként meghallgathassa.

Hagyó Miklós az első két, a Rege úton található telkét és társasházi lakását egy nappal azelőtt íratta lánya nevére, hogy a Magyar Nemzetben megjelent Balogh Zsoltnak, a BKV volt vezérigazgatójának Hagyót korrupcióval vádoló nyilatkozata.

A szocialista párttagságát felfüggesztett politikus erről azt nyilatkozta, „semmi különlegeset nem lát abban, hogy lányának ajándékozta a két ingatlant, amely közül ráadásul csak az egyik valódi ingatlan, a másik a külön tulajdoni lapon feltüntetett, a társasházi lakáshoz tartozó kerti kocsibeálló”. A politikus közölte azt is, hogy nem akar külföldre menekülni és áll a vizsgálatok elé.

Hagyó Miklós kedden az MTI-nek megerősítette, magánéleti döntéseket hozott ingatlanjaival kapcsolatban, ezeknek semmi közük a BKV-ügyekhez, amelyekben áll minden vizsgálat elé.

Közölte, nem gazdasági érdekek miatt lett politikus.

Elismerte, hogy vagyonos embernek számít, de - mint mondta - azt nem a politikusi pályafutásának köszönheti, hiszen korábban a gazdaságban tevékenykedett, és az ottani sikereit nem a kapcsolatoknak, nem a privatizációnak, hanem a személyes képességeinek köszönheti.

"A politikusi pályán a közösségért való tenni akarás hajtott, személyes mottóm az, amit Olaf Palme volt svéd miniszterelnök mondott: a szociáldemokrácia nem a gazdagság, hanem a szegénység ellen küzd" - mondta.