Dugót okozott Budapest új főutcája

2010.04.07. 11:00

Állandósultak a dugók a Belváros déli részében a napokban átadott új főutca miatt. A lakók sürgős intézkedést kérnek az önkormányzattól, az önkormányzat arra számít, hogy a torlódás elmúlik, amint az autósok megszokják az új forgalmi rendet.

Olvasónk felvétele
Olvasónk felvétele

Egész nap a fényképen látható dugó jellemzi a Belváros déli kis utcáit, írja levelében az Indexnek Oláh Mihály, az egyik Királyi Pál utcai társasház közös képviselője. Véleménye szerint a felújítás előtti időkben soha nem volt ilyen állandósult csúcs az utcában, ha ez az újdonság, köszönik nem kérnek belőle.

A közös képviselő hozzáteszi, hogy a Fejér  György utcában ás Bástya utcában is hasonló a helyzet, ezért sürgős intézkedést kérnek a kerületi önkormányzattól.

Puka Zsófia, az V. kerületi polgármesteri hivatal sajtószóvivője elmondta, hogy az előkészítő tanulmányok alapján számítottak erre. Tapasztalatok szerint a forgalmi változtatásokat követően szokott lenni egy körülbelül egy hetes tanulóidőszak, amíg az autósok megtanulják, merre érdemes menniük.

A leginkább érintett terület
A leginkább érintett terület

Az önkormányzat arra számít, hogy a héten még ilyen lesz a helyzet a Belváros déli részén található kis utcákban (a Királyi Pál utcában vagy a Bástya utcában), de jövő hétre mindez elmúlik.

Addig is felkérték a közterület-felügyelőket és a rendőrséget, hogy segítsenek a forgalomirányításban. A közterület-felügyelők emellett egy-két hétig még nem bírságolják a rossz helyre parkolókat.

Keddtől új közlekedési rend lépett életbe Budapest belvárosában, mivel befejeződött a belváros új főutcájának kiépítése. Az új főutcáról szóló szubjektív beszámolónkat itt olvashatja.