Három budapesti utat bontanak fel szerdán

2010.05.04. 15:45 Módosítva: 2010.05.04. 15:46

Két II. kerületi és egy XVII. kerületi útszakasz felújítását kezdik meg szerdán a fővárosi útrekonstrukciós program keretében, közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A Hímes utcát a József Attila útja és a Kerekhegyi utca közötti, 400 méteres szakaszon bontják fel szerdán. A május 22-ig tartó rekonstrukció ideje alatt félpályás szakaszos útlezárás lassítja majd a forgalmat.

Az ugyancsak II. kerületi Ördögárok utcát a Nagyrét és a Kerekhegyi utca között aszfaltozzák újra több mint két kilométeren. A munkálatok június 14-ig tartanak, itt is váltakozó irányú félpályás útlezárásra kell számítani.

A pesti oldalon, a XVII. kerületben is útrekonstrukciós munkák kezdődnek a Tarcsai úton a Szent Imre herceg utca és az M0-s autóút fel- és lehajtó ága között, 1,2 kilométer hosszan. A május 30-ig tartó felújítás idején félpályás útzár lesz az érintett szakaszon.

A régi, elhasználódott burkolat helyett új aszfaltréteget terítenek az útpályára. Felújítják az érintett szakaszok szegélyeit, és a kereszteződések többségénél lesüllyesztik a járdákat, emellett vakvezető sávok beépítésével is akadálymentesítik az átkelőket.  • Hírek
  • Hírek