Ártatlannak tartja magát Hagyó ügyvédje

2010.05.05. 19:49

Nem érzi magát bűnösnek a BKV fénymásolóinak felmérése ügyében H. Iván, a rendőrség által kedden előállított ügyvéd. A már szabadlábon védekező ügyvéd szerdán a TV2 Tények című hírműsorának nyilatkozva elmondta: Hagyó Miklóst tizenhárom éve ismeri, de nem vett részt semmilyen törvénytelenségben. "Ebben az irodában van nokiás doboz (...), de abban telefon van" - fűzte hozzá.

A rendőrség szerint az ügyvéd közreműködése során a nyomásgyakorlás minden eszközét, így politikai kapcsolatait is igénybe vette a közlekedési társaság fénymásolóinak műszaki felmérésére vonatkozó szerződés létrejöttében.

A BKV korábban 19,2 millió forintot fizetett ki egy cégnek a közlekedési társaság fénymásolóinak állapotfelméréséért. A rendőrség gyanúja alapján az ügyvéd részvételével ebből az összegből csak 1,1 millió forint maradt az érintett vállalkozásnál, míg a fennmaradó rész egy cseh férfihoz, tőle pedig Aba Botond volt BKV vezérigazgató végkielégítésébe került.

Kocsis István BKV vezérigazgató 2009. szeptember 18-án tett feljelentést a rendőrségen a fénymásolók állapotfelmérésével kapcsolatban ismeretlen tettes ellen. Az Optimismo Kft. által elvégzett felmérésről a Magyar Nemzet 2009 szeptember 7-én számolt be.