Szombaton kezdik a Nagy Lajos király útjának felújítását

2010.05.07. 14:21

A hétvégén indul Zugló egyik legforgalmasabb útjának a felújítása. Az utat egyirányúsítják és az arra haladó buszforgalomban is változások lesznek. A felújítás befejezését június elejére ígérik.

Szombaton elkezdik a Nagy Lajos király útjának felújítását az Egressy és a Mogyoródi út közötti szakaszon a XIV. kerületben. Emiatt az autók és a buszok forgalmi rendje megváltozik.

Az útszakasz a Mogyoródi út felől az Egressy út irányába lesz egyirányú, az ellentétes irányba haladókat a párhuzamos utcákba terelik, főleg a Róna és a Vezér utcába.

A buszok eltereléséhez a BKV ideiglenes megállókat alakít ki, melyeket táblákkal jelöl. A felújítások ideje alatt az összes érintett útszakaszon 30 km/h-val közlekedhetnek az autósok, a területen pedig nem parkolhatnak.

A Fővárosi Önkormányzat közleménye szerint a felújított útszakaszt várhatóan június elsején helyezik forgalomba.

A munkák során a szakemberek teljes pályaszerkezet-átépítést végeznek, elbontják a kockaköveket, és helyette teljes aszfalt pályaszerkezetet alakítanak ki. Újjáépítik a szegélyeket és az érintett járdaszakaszt, emellett akadálymentesítik a kereszteződéseket is, az érintett vonalon található buszmegállókat pedig átépítik.

A Fővárosi Önkormányzat idei útfelújítási programja szerdán kezdődött el három helyszínen. Ennek folytatásaként indul el Zugló egyik legforgalmasabb útvonalának, a Nagy Lajos király útjának felújítása, melynek költsége nagyjából nyolcvanmillió forint.