Megkezdik a Margit hídi villamossínek áthelyezését

2010.05.19. 11:35

Pár héten belül befejezik a Margit híd északi felének egyes rekonstrukciós munkálatait, ezért a jelenleg a déli pályán lévő ideiglenes villamossíneket áthelyezik az északi pályára.

A felújítást végző MH 2009 Konzorcium szerdai közleménye szerint daruk segítségével több száz panelt emelnek be, amelyekbe a síneket behegesztik. A mederhídon 330, egyenként 5,5 tonna tömegű, nagyjából 6 méter hosszú ilyen panelt illesztenek a helyükre. A hídfőknél, a Szent István és a Margit körúton fekvő régi sínekhez történő csatlakozáshoz újabb 110 ilyen panel szükséges.

Az áthelyezésre azért van szükség, mert a híd felújításának teljes ideje alatt biztosítják a közösségi közlekedést. Először a síneket a híd közepéről a déli pályára helyezték át, most az északi hídfélre kerülnek, majd végül visszahelyezik őket végleges helyükre, a híd közepére - tájékoztatott a konzorcium.

A Margit híd felújítását tavaly augusztus 21-én kezdték el, akkor zárták le a forgalom elől az átkelőt. A felújításról szóló szerződést augusztus 10-én írta alá a Fővárosi Önkormányzattal a kivitelező Közgép-Strabag és az A-Híd Zrt. által alkotott konzorcium.