Csongor
0 °C
9 °C

Hagyó élettársára iratta a Wirtass Kft.-t

2010.05.20. 08:53

Hagyó Miklós az őrizetbe vétele előtti napokban kiszervezte maga alól azt a Wirtass Kereskedelmi Kft.-t, amely több értékes ingatlant is birtokol a budapesti Operaház és Balettintézet környékén – írja a Heti Válasz. Április 2. és május 10. között a volt főpolgármester-helyettes tulajdoni hányada 97-ről 24,7 százalékra csökkent a cégben.

Hagyó Miklós két hónapja vagyonátrendezésbe kezdett, hogy ne lehessen zár alá venni, elkobozni a legféltettebb javait. Amikor mentelmi jogának lejártakor múlt pénteken őrizetbe vették, már nem volt a nevén komoly befolyást jelentő üzletrész vagy lakóépület, olvasható a Heti Válaszban.

01

A lap úgy tudja, április 2. és május 10. között Hagyó tulajdoni hányada 97-ről 24,7 százalékra csökkent a cégben - miközben élettársa, Ottlik Lilla Lea és édesanyja, Ottlikné Fekete Éva összesen 44,8 százalékos üzletrészre tett szert. A társaság szűk egyharmada egy Nagykanizsáról vezetett vállalkozáshoz került.

A Heti Válasz szerint az új Wirtass-tag, Ottlik Lilla Lea visszatérő szereplője a "felvilági szappanoperáknak". A '90-es években a Fidesz-tanácsadóként indult Varga Tamás felesége volt. (A luxusautókereskedő-üzletember már szakított a jobboldali párt pénzügyi elitjével, és éppen az MSZP felé tájékozódott, amikor gazdasági bűncselekményeken és milliárdos csaláson kapták. A szabadságvesztés letöltése elől 1999-ben külföldre szökött, s öt éve szállították haza Amszterdamból.)

Hagyó Miklós korábban két ingatlant a lányának ajándékozott, egy harmadikra pedig volt élettársa, Csecserits Beáta szerzett haszonélvezeti jogot. Ha e lakást zár alá venné is a hatóság, nehéz volna értékesíteni, hiszen a birtokon belüli haszonélvezőt nem lehet csak úgy kiakolbólítani.