Péntek délutántól inkább maradjon otthon

2010.06.04. 13:37
29 trianoni megemlékezés, a nemzeti vágta és az árvíz bénítja majd a hétvégén Budapest közlekedését. A legjobban azok jártak, akik már reggel sem autóval keltek útnak.

Hétvégére megbénulhat a főváros közlekedése. Nagyszámú rendezvény mellett még az árvíz is nehezíti az autósok dolgát, péntek délután a Duna áradása miatt szakaszosan, vasárnap pedig már teljes hosszában lezárhatják a budai és a pesti alsó rakpartot. A Duna vize már reggel nyolc és kilenc között centiméterekre megközelítette a budai rakpart legalacsonyabban fekvő részeit az Erzsébet híd és a Margit híd között.

Parkolni sem, sem, soha

Az árvíz mellett pénteken és szombaton 29 trianoni megemlékezés is nehezíti majd a közlekedést. A parlamentben péntek délután ünnepi ülést tartanak, amiről a kormánypártok képviselői gyalog vonulnak át a Szent István bazilikához, fennakadásokat okozva ezzel a közlekedésben. A rendezvény miatt már csütörtök estétől tilos a parkolás a Kossuth téren a Miniszterelnöki Hivatal előtti parkolóban, illetve az Alkotmány utca páratlan oldalán, a Bajcsy-Zsilinszky úton az Andrássy út és az Arany János utca között, illetve a Szent István téren a parkolóban.

Június 5-én 10-11 óra között szakaszosan és időszakosan lezárják Hungária út 28.- Corvin körút – Aba utca – Botond utca – Újlaki utca – Cukrász utca – Szendrő köz – Zoltán utca – Zalaegerszegi utca – Bercsényi utca – Esze Tamás utca – Corvin körút – Hungária út 24. útvonalat, ahol a VIII. Wekerlei Székelykapu-futást tartják.

A vágta miatt lezárják a fél várost

A legnagyobb fennakadásokat a nemzeti vágta okozhatja. Már pénteken is tilos megállni az Olof Palme sétányon a Hősök tere és a Műcsarnok szervizútja között, a Felvonulási téren, a Hősök tere és Dembinszky utca között és a Műcsarnok mögötti szervizúton, a Felvonulási téren, a Dembinszky utca és az Ajtósi Dürer sor között, a Hősök terén, az Állatkerti körúton az Állatkerti út és a Hősök tere között mindkét oldalon és a parkolókban, a Rippl-Rónai utcában a Délibáb utca és a Lendvay utca között, az Andrássy út szervizútján mindkét oldalon a Bajza utca és a Hősök tere között. A parkolási tilalmak nagy részét hétfő hajnali négykor oldják fel.


Lezárások Budapesten 2010.06.05-06.

Az esemény miatt szombattól hétfő hajnalig lezárják a Hősök terét, az Állatkerti körútat és az Olof Palme sétányt. A Kós Károly sétányt már pénteken estte kilenckor lezárják, ahogy az Andrássy út szervízutját és a Rippl-Rónai utcát is A Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között pedig szombat hajnaltól zárják le. Az utakat hétfő hajnalban nyitják meg újra.

Ezen kívül egy útfelújítás miatt is forgalomkorlátozás lesz, szombat este tíztől vasárnap délután négyig lezárják a XIV. kerületben a Nagy Lajos király útja - Thököly út kereszteződésének a Hungária körút felé eső oldalát.