Tisztavatás és Rod Stewart nehezíti a közlekedést

2010.06.25. 06:39 Módosítva: 2010.06.25. 06:39
Rendezvények miatt kell forgalmi változásokra, korlátozásokra számítani a hétvégén Budapesten. A Várban rendőrtiszt-avatás, a Hősök tere környékén a tizennegyedik Kapcsolat koncert miatt lesznek változások.

A tisztavatás miatt már pénteken reggeltől tilos parkolni az I. kerületi Úri utca és az Országház utca egy részén, a Magdolna toronynál. Délután kettőtől a parkolási tilalom kiterjed a Kapisztrán tér teljes területére. Vasárnap kora reggeltől pedig délelőtt 11-ig tilos lesz megállni kocsival a Lovas úti parkolóban, az Országház utca egy részén, a Kard utcában, a Bécsi kapu téren és a Petermann Bíró utca mindkét oldalán.

Pénteken délután három óra előtt valamivel több mint egy órára lezárják a Szentháromság tér-Fortuna utca-Bécsi kapu tér-Petermann Bíró utca-Kapisztrán tér-Úri utca-Magdolna torony-Országház utca-Kapisztrán tér útvonalat. Ez az útvonal vasárnap reggel háromnegyed kilenctől délelőtt 10 óráig szintén zárva lesz.

A 14. Kapcsolat koncert miatt a már hétközben sem lehet parkolni az '56-osok tere egy részén. Szombaton a tilalom kiterjed a Hősök terére, az Olof Palme sétány egy részére, illetve a Kós Károly sétány, Állatkerti körút, Dózsa György út, Andrássy út egyes, a Hősök tere felé eső részeire is. Szombaton reggel órától a Hősök tere környékét le is zárják.

Pénteken reggel hat óra és hétfőn reggel hét óra között a Szépművészeti Múzeum előtt zárva lesz a Hősök terén, a belső forgalmi sáv is. Ez a július eleji Nyári Lánchíd nevű rendezvény előkészületeivel van összefüggésben.