Kurva politika, buta Demszky, Viktátor

2010.07.14. 12:00

Kedd délután, rekkenő hőség a Városház téren. A fák árnyékában biciklis szendvicsember piheg, néhány ülőládával odébb három hajléktalan osztozik egy friss királydekken.

A teret a Városháza parkolójától elválasztó koszosfehér paravánon sorjázó nyilatkozatokat és a melléjük helyezett véleménynyilvánító íveket egy fiatal lány tanulmányozza.

A hirdetmények és a melletük levő üres lapok kihelyezéséről egy hete döntött a fővárosi kabinet. Az üres ívek nagy része azóta megtelt. A véleményüket odafirkantók fele-fele arányban szapulják a miniszterelnököt (pl "Viktártor") a nyilatkozattal kapcsolatban és a főpolgármesetert (úgy mint "buta Demszky") az eddigi tevékenysége miatt, de vannak semleges hozzászólók (lsd: "kurva politika"), néhány széplélek pedig szívhez szóló idézetekkel operál.

Konkrét javaslatot csak egyet firkantottak fel, vélhetően az egyik közelben tanyázó hajléktalan, aki általános lakhatási jogot követel. Valószínűleg egy másik paraván aljába is ő tolta a kontentot, ami fölött most bágyadtan zümmögnek a legyek.