Kirúgták a korrupt parkolóőrt

2010.07.15. 16:03

A leleplező fényképeket a Blikk, a filmfelvételeket két tévé is publikálta a napokban, ezért a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. kivizsgálta az ügyet és fotókon szereplő két parkolóőrból az egyiket elbocsátotta, a másikat pedig felmentette.

A BÖP Kft elbocsátotta a Blikk fotóján látható két alkalmazott egyikét, a másikat pedig felmentette, áll a társaság közleményében, amit az Indexnek is elküldött.

A Blikk keddi számában publikálta azokat a fotókat, amelyeken jól látszik a kenőpénzes boríték a korrupt parkolóőr kezében. Az esetről készült videót a Tények és a HírTV is bemutatta.

A napilap szerint a parkolőőrök két héten keresztül mindig ugyanabban az időpontban betértek egy XIII. kerületi autószalonba. A szalon előtt parkoló autókra egy pillantást sem vetnek.

A parkolóőrök minden nap 2500 forintot vettek fel az autószalon szervízfelvételi irodájában, amit zsebre is tettek. A lapnak nyilatkozó volt parkolóőr, aki az esetet lefilmezte, azt mondta, a korrupció virágzik a BÖP Kft.-nél.

A BÖP Kft. közleményében elhatárolódik a volt munkatárs állításaitól, akinek munkaviszonyát egyébként munkaköri kötelességének súlyos megszegése miatt szüntették meg.