Mátyás
-6 °C
1 °C

Fuzik Zsolt kijöhetett a házi őrizetből

2010.07.21. 13:26
A Budai Központi Kerületi Bíróság megszüntette Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai vezetőjének házi őrizetét. A bírósági végzés a legenyhébb kényszerintézkedét, lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a BKV-val és a Budapest Airporttal összefüggő vesztegetési ügy gyanúsítottja ellen.

Fuzik Zsoltot - a hivatalos megfogalmazás szerint - gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják a BKV-val és a Budapest Airporttal kapcsolatos vesztegetési ügyben. Az informatikai igazgatót azután kezdték keresni, hogy a rendőrök egy III. kerületi mélygarázsban kenőpénz átvétele közben elfogták a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóit.

Fuzik Zsolt először ausztriai síelésre, majd betegségére hivatkozva halasztotta el a rendőrökkel való találkozót. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, végül február elején fogták el, mint kiderült, Szegeden bujkált. A vesztegetési ügyben azért merült fel a volt informatikai vezető neve, mert állítólag egy 28 milliós informatikai szerződésből visszaosztott pénzekkel volt kapcsolatos a jogi igazgatók elfogása. Fuzik előzetes letartóztatásba került, onnan májusban házi őrizetbe.

A Fővárosi Bíróság szerdai közleményéből pedig kiderül, hogy tovább könnyítettek a helyzetén: a Fővárosi Főügyészség indítványára megszüntették a házi őrizetét is, és lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el ellene a jogerős végzés szerint.