Kiderült, mi okozta a terézvárosi krátert

2010.07.29. 15:10

Egy idegen csövet toltak keresztül a két méter mélyen fekvő csatornacső kifúrt falán, ez okozhatott szivárgást, ami alámosta az utat. Ez lehet az oka a Terézvárosban keletkezett kráternek, ami már 3. hete akadályozza a közlekedést a Székely Bertalan utcában.

A lapunk cikkét követő csütörtöki helyszíni szemlén, amelyen az önkormányzat mellett részt vettek a vízművek, a gázművek és a csatornázási művek szakemberei is, azt is megállapították: nem tudják mi van a titokzatos csőben, amivel keresztülütötték a csatorna falát.

Bátori Mariann, a Fővárosi Csatornázási Művek szóvivője közölte, hogy a műszaki bejáráson derült ki: sem a gázművek, sem a vízművek nem gazdája a keresztező csőnek. Lehet benne ennek ellenére lopott víz vagy gáz, de lehet elektromos, informatikai vagy tévékábel is. Ezért nem nyúlhatnak a csőhöz, nem vághatják el, mert hirtelen problémát okozhatna, például berobbanhat, ha gáz van benne.

Kép0022

Bátori Mariann hozzátette, szeretnék kideríteni, hogy mi van a csőben, de ha nem sikerül, elképzelhető, hogy a csatornát kell újraépíteni, megkerülve a titokzatos csövet. Hozzátette, hogy találkoztak már hasonló esettel a fővárosban, például Óbudán.

Abban lehetett reménykedni, hogy mivel a kátyú körül friss aszfaltozás van, az önkormányzat tudja, hogy ki dolgozott ott legutóbb. Az önkormányzat részéről viszont közölték, hogy marásos aszfaltjavítás volt ott nemrég, nem mentek mélyebbre.

Kráter a Székely Bertalan utcábanolvasónk, Csóri Sándor képe
Kráter a Székely Bertalan utcában
olvasónk, Csóri Sándor képe

Egy olvasónk jelzése alapján a napokban számoltunk be arról, hogy a Székely Bertalan utcában 3 hete furcsa kráter keletkezett, ami napról napra terebélyesedik. Körbekérdeztük az érintett hatóságokat és közműcégeket, de akkor még senki sem tudott semmit.