Az MSZP foglalkozik Schmuck ötletével

2010.08.16. 14:19

Az MSZP kész megfontolni az Schmuck Andor azon ajánlatát, hogy a szocialisták, az LMP és MSZDP-színekben induló főpolgármester-jelöltet támogató szervezetek lépjenek vissza annak javára, aki szeptember 3-ig a legtöbb ajánlószelvényt gyűjti össze - írta a Magyar Nemzet hétfői száma és hasonlóan értesült a Népszabadság is.

A Népszabadság úgy tudja: Szanyi Tibor kampányfőnök több belső fórumon is megemlítette már, hogy Zuglóban a szocialista induló Pelyva Györgyöt és a Szövetség a Jövőért Mozgalom színeiben, illetve az MSZDP támogatásával versenybe szálló Láng Mártát is vissza kellene léptetni a kerületben függetlenként induló Janicsák István - egykori Z’Zi Labor-énekes - javára, és mögé kellene felsorakozni.

Hasonlóképp lecserélné az újpalotai körzetben induló Tóth Imrét arra a Hajdu Lászlóra, aki korábban többször is elhódította a polgármesteri széket, és legutóbb épp azért függesztette fel szocialista párttagságát, mert nem értett egyet a helyi szervezetben zajló folyamatokkal.

Szanyi Tibor állítólag ezen elképzelését az MSZP budapesti kampányát irányító munkacsoport hétfői ülésén is felveti, ahogyan várhatóan téma lesz a keddi elnökségi ülésen is - írta a Népszabadság.