Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Egyetlen ülésre lesz képviselő a közgyűlésben

2010.08.25. 18:08

A Fővárosi Közgyűlés egyetlen, csütörtöki ülésén lehet jelen Spaller Endre, a Fidesz-KDNP képviselője, aki a Fővárosi Választási Irodán szerda késő délután átvette megbízólevelét. Spaller a kormányzati tisztségviselői poszt betöltése miatt lemondott Csallóközi Zoltán helyére ülhet a közgyűlés mostani ciklusában utolsó csütörtöki ülésén, miután a testület előtt is letette esküjét.

A képviselő azért szerda este vette át megbízólevelét, mert délután négy órakor járt le a mandátumkiadásról hozott határozat elleni jogorvoslati határidő, és senki nem élt jogorvoslattal. Ha valaki jogorvoslattal élt volna, akkor a képviselő úgy kaphatott volna mandátumot néhány nappal később, hogy egyetlen közgyűlési ülésen sem kellett volna megjelennie.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki, a ciklusban utolsó ülésén a főpolgármesterrel együtt így mind a 67 képviselő jelen lehet. A leköszönő testület képviselői most utoljára ülnek 67-en a teremben, mert az október 3-án megválasztott új közgyűlés - az új városvezetővel együtt - már csak 34 tagú lesz. Az 1990 októberében megalakuló első Fővárosi Közgyűlés még 88 tagú volt, majd 1994-től vált 66+1 tagúvá.

A közgyűlést ugyan formálisan kétnaposra hirdették meg, ám - a korábbi gyakorlatnak megfelelően - várhatóan még csütörtökön valamennyi napirendi pont végére érnek.