Izzad az aszfalt a Batthyány térnél

2010.08.27. 13:23

A rejtélyes vízfolyásra egy olvasónk hívta fel a figyelmet. A képeken tisztán látszik, hogy a víz az aszfalt alól jön fel. A környékbeliek attól tartanak, hogy az áramló víz alámossa az utat, és egy gépjármű alatt beszakad az úttest.

Lévai Katalin, a Fővárosi Vízművek szóvivője elmondta, hogy kérdésünk nyomán megvizsgálták a helyszínt, de kiderült, hogy nincs ott vezetékük, ezért a víz nem tőlük származik.

A Csatornázási Műveknél megtudtuk, hogy van ugyan a területen egy nagyobb főgyűjtő, de nyomás hiánya miatt kizárt, hogy abból szivárogna a víz.

Úgy értesültünk, tartja magát egy legenda, ami szerint a HÉV Batthyány téri földalatti végállomásának kiépítése óta időről időre szivárog a víz a Bem rakparton, mert a HÉV alagút megzavarta a talajvizek áramlását.

Ha így van, akkor is beszakadhat az aszfalt egyszer egy nehezebb gépjármű alatt, mert a vízáram kimoshatja alóla a földet.

Mint arról beszámoltunk nemrég a Pesti úton korábban pedig a terézvárosi Székely Bertalan utcában keletkezett kráter az úton azért, a víz alámosta az aszfaltot.