Két százalékon áll a Kétfarkú Kutya Párt

2010.09.01. 11:22 Módosítva: 2010.09.01. 11:26

A Policy Solutions kutatása szerint Budapesten kimutathatóvá vált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) támogatottsága, a viccpártról a budapestiek fele már hallott.

A Policy Solutions elemzésében kifejtette: bár jelentős sikerekre a párt nem számíthat, augusztusban mérhetővé vált támogatottságuk, a biztos szavazók és az összes pártválasztó körében is két százalékát kapnának. A felmérések szerint a budapestiek 48 százaléka már hallott a pártról, és azok között, akik már találkoztak kampányanyagokkal az elmúlt hetekben, a válaszadók 19 százaléka a Kétfarkú Kutya Párt hirdetéseit is fel tudta idézni.

Legnagyobb ellenfélnek a kutató szerint az LMP bizonyulhat, ha mindkét párt listájára és főpolgármester-jelöltjére lehetne szavazni Budapesten. Victora Zsolt, az MKKP főpolgármester-jelöltje valamennyi párt szimpatizánsai közül az LMP-sek között a legkevésbé elutasított. A két párt közötti potenciális szavazói átjárhatóságot támasztja alá az, hogy az LMP-sek 12 százaléka szintén a Kétfarkú Kutya Pártra szavazna abban az esetben, ha az LMP-re valamilyen oknál fogva nem lehetne, de az MKKP-re igen.

A reprezentatív kutatás a Policy Solutions megbízásából augusztus 23-27. között zajlott Budapesten, 1200 fő személyes megkérdezésével. Az elemzéshez az adatfelvételt a Medián végezte.  • Hírek
  • Csok