Nem jutott be a Kétfarkú Kutya Párt

2010.09.03. 16:01

Egyetlen helyen sem indít jelöltet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), tudatta az Indexszel a pártvezető, Kovács Gergely. A viccpárt háromezer kopogtatócédulát kapott Budapesten, a szükséges 28 ezer helyett. Hetedik kerületi jelöltjük, Mogács Dániel a szükséges 700-ból 220 darabot szerzett, míg Szegeden is csak 6-700 darabot kaptak.

A párt hamarosan megjelenő közleményében ugyanakkor az szerepel majd, hogy 100 ezer kopogtatócédulát gyűjtöttek, amelyeket egy talicskában toltak a Városháza felé, de útközben valaki elvitte az egészet.

Maradnak a politikában

Kovács Gergely elmondta, hogy tagjaik nincsenek letörve, viszont fáradtak, ezért nem bánják, hogy nem kell folytatniuk. Terveikről szólva felvázolta, hogy nem hagynak fel a politikával. Az MKKP-t bejegyzik, mint párt, és indulnának időközi választásokon. Mint ismeretes, a street art-csoportként működő formációt idő hiányában nem tudták pártként bejegyezni, így egyesületként kezdett kampányba.

Az MKKP folytatná együttműködését a humoristaként ismert Mogács Dániellel, mivel meg voltak elégedve a médiaszerepléseivel. Kovács szerint a rossz politikus imázs, amelyet Mogács képviselt, izgalmas színfolt volt a párt alapvetően barátságos megjelenésén.

A párt jövő hétvégén kampányzáró bulit rendez Budapesten, Szegeden pedig nyilvános keretek között semmisítik meg a kopogtatócédulákat.