Horváth nem hajlandó egy asztalhoz ülni Staudttal

2010.09.07. 12:57

A Jobbik meghívása miatt elfogadhatatlannak tartja az LMP által kezdeményezett főpolgármester-jelölti vitát Horváth Csaba szocialista jelölt. Az MSZP-s politikus Jávor Benedeknek, az LMP főpolgármester-jelöltjének felvetésére válaszolva közleményében hangsúlyozza: "demokratának nem lehet partnere egyetlen szélsőséges párt vagy annak képviselője, nincs vele miről vitázni, nincs vele mit egyeztetni".

"Nem ülök egy asztalhoz koncentrációs táborokról álmodozókkal, elutasítok a Jobbikkal való minden kapcsolatot" - fűzte hozzá az MSZP főpolgármester-jelöltje.

Horváth Csaba kiemeli, hogy célja a "szabadság városának védelme, az önkény minden demokratikus eszközzel való megállítása", és ugyanezt javasolja Jávor Benedeknek, "mint demokratának".

Az LMP jelöltje hétfőn jelentette be, hogy szeptember második felére nyilvános vitára várja a Fidesz-KDNP, az MSZP és a Jobbik jelöltjét: Tarlós Istvánt, Horváth Csabát és Staudt Gábort. Jávor Benedek szerint a vitával a budapestiek első kézből tudhatják meg, hogy a jelöltek mit gondolnak a város állapotáról, és hogyan kívánnak XXI. századi választ adni a problémákra.

Staudt Gábor kedden közölte, hogy bármilyen vitának áll elébe, egy esetleges főpolgármester-jelölti vitán is szívesen részt vesz. A Jobbik főpolgármester-jelöltje hozzátette, hogy ő már hetekkel ezelőtt tett egy ilyen felhívást és nagyon örülne, ha szakmai kérdésekről folytathatnának vitát.