Molnár Gyula vallomást tesz

2010.09.30. 09:37 Módosítva: 2010.09.30. 11:37

Elmegy a kihallgatásra és vallomást is tesz, mondta az MTV Ma reggel című műsorában Molnár Gyula XI. kerületi polgármester, akit a Központi Nyomozó Főügyészség egy Budafoki úti ingatlan eladása kapcsán akar meghallgatni. Molnár Gyula azt is mondta, hogy ártatlannak tartja magát, a gyanúsítás ellen tiltakozni fog. Ha lehet tiltakozni és vallomást tenni egyszerre, akkor meg is teszi vallomását az ügyészségen.

Molnár Gyula elmondta, hogy az értékesítések és a Kopaszi gát fejlesztésével kapcsolatos teljes projekt között különbség van. Egy korábbi rendőrségi és ügyészségi vizsgálat már megállapította, hogy sem az önkormányzat, sem ő nem követett el bűncselekményt.

Lakos Imrét és Molnár Gyulát Schneller Domonkos, a kerületi önkormányzat jogi bizottságának fideszes elnöke 2006-os feljelentése miatt idézték be a Központi Nyomozó Ügyészségre. Lakos Imre alpolgármestert keddi kihallgatásán hivatali visszaéléssel gyanúsították meg egy Budafoki úti ingatlan eladásával kapcsolatban, Molnár Gyula polgármester azonban nem jelent meg a kihallgatáson.

Lakos: Jogilag rendezett az átruházás

Lakos Imre szerint az ingatlanátruházási ügy jogilag teljesen rendezett. Újbuda alpolgármestere erről a TV2 Mokka című műsorában beszélt.

A politikus felidézte, hogy a XI. kerületben, a Dombóvári út és a Budafoki út sarkán található telek állami tulajdonban volt. Az önkormányzat ezt ingyen szerette volna megszerezni az államtól, de a Pénzügyminisztérium akkor azt közölte, hogy mintegy 400 millió forintért megvehetik. Ők is kértek értékbecslést, amely szerint a telek nem ért 200 millió forintot sem, ugyanakkor, "ha az állam ennyit mond, mi nem vagyunk vitaképesek", mi annyiért tudjuk megvenni, amennyiért eladja az állam - fogalmazott.

Lakos Imre közölte, az önkormányzat saját tulajdonú kft.-jébe apportálták a telket, majd ez a kft. létrehozott egy közös céget a szomszédos ingatlan tulajdonosával - tette hozzá.

"Ez az ügy totálisan átlátható, tiszta, jogilag teljesen rendezett történet", az állam megkapta amit kért, az önkormányzat nem veszített rajta, az önkormányzati kft. pedig nagy haszonnal szállt ki az üzletből - jelentette ki a volt SZDSZ-es politikus.