Vicc és népdalok Tarlós látogatásán

2010.10.01. 14:16

Az Idõsek Világnapja alkalmából látogatott Tarlós István, a Fidesz-KDNP fõpolgármester-jelöltje pénteken a III. kerületi Derûs Alkony Gondozóházba. A rendezvényen viccel is próbálkozott Tarlós, de senki nem nevetett.

Fotók: Szémann Tamás
Fotók: Szémann Tamás

Tarlós István másodikként emelkedett fel. Megemlítette, hogy a balliberális sajtó japán kakasként esett neki, amikor egy óvodában fórumozott a szülőkkel, és néhány percre beszaladt néhány kisgyerek is a terembe. Szerinte a politikusok sokat beszélnek, de keveset tesznek. Állandóan félre akarják vezetni a nyugdíjasokat, nem a valós igényeikkel foglalkoznak. Mint mondta, a legtöbb nem ma született hölgy és úr szellemileg teljesen friss, sõt, bölcs és toleráns, mert hagynak minket érvényesülni. A nyugdíjasok tisztességes tájékoztatást érdemelnek, majd azt mondta, néha úgy bánnak velük, mint a viccben a vakkal, akit átvezetnek az út túloldalára pedig nem is akart átmenni. A vicc nem ült, de szorványosan tapsoltak a beszéde alatt.

"Önmagát becsüli meg minden nemzet azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdõdött." - idézett egyébként a találkozó elején Sütõ Andrást Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, jelenlegi polgármesterjelölt, mielőtt átadta a szót Soltész Miklósnak, a Nemzeti Erõforrás Minisztérium szociális államtitkárának. Az államtitkár elmondta, hogy 30-40 éven keresztül a mostani nyugdíjasok tartották fent az országot, tudásukra szükség van. Emellet felsorolta a kormány néhány intézkedését, amivel a nyugdíjasok életét könnyítették meg.

SZT 4369

A Tarlós-monológ után pedig Müller Istvánné, a gondozóház vezetõje büszkén mesélte, hogy az otthon kezdetben csak 17 férõhelyes volt, mostanra viszont 56-an is elférnek. Méltatta a barátságos és szép berendezést, hogy a szeptemberi elõjegyzéskor alig van már szabad hely az otthonban, valamint a gazdagon megterített asztalokat, amin pogácsa, ásványvíz és gyümölcslé állt. "A múlt megbecsülésén épül a jelen." - zárta egy újabb idézettel a rendezvényt Bús Balázs, majd mindannyian egymást felülmúlva bíztatták az otthon lakóit, hogy szavazzanak a Fidesz-jelöltekre.

SZT 4422

A látogatás végén Müller Istvánné megkérte a nyugdíjasokat, hogy maradjanak még a teremben, szeretne még beszélgetni velük. Addig is népdalokat énekeltek az ápolókkal.