Felborul a parkolás a választás miatt

2010.10.02. 17:23

Többfelé forgalomkorlátozásokra számíthatnak az autósok Budapesten az önkormányzati választások és a pártrendezvények miatt. Ezek a belváros egyes részeit, az V. VI. kerületeket érintik.

Választási rendezvény miatt szombat este 8 órától egészen vasárnap éjfélig nem lehet majd megállni a Jókai utca mindkét oldalán az Aradi utca és a Zichy Jenő utca között és az Ó utca mindkét oldalán a Jókai utcától ötven méter hosszan. Vasárnap este 8 órától ugyancsak éjfélig az Ó utca Nagymező utca és Jókai utca közötti szakaszát le is zárják.

Ugyancsak rendezvény miatt már péntek este óta tilos megállni az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Régi posta utca és a Pesti Barnabás utca között, a Bárczy István utca mindkét oldalán, a Steindl Imre utca mindkét oldalán az Akadémia utca és a Nádor utca között, illetve az Akadémia utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és az Arany János utca között. A korlátozások itt szombat este 8 óráig lesznek érvényben.

Az önkormányzati választások miatt szombat éjféltől egészen hétfő reggel 8 óráig tilos lesz megállni a Zrínyi utca mindkét oldalán, a Nádor utca és a Roosevelt tér között. Korlátozás lép életben a Nádor utca páros oldalán, a Zrínyi utca és a Mérleg utca között is ugyanekkor, itt azonban már hétfő reggel 7 órakor visszaáll a rend.

Péntek délután 2 órától lezárták a Balázs Béla utca mindkét oldalát, a Márton utca és a Sobieski János utca között, a Márton utca mindkét oldalát a Gát utca és a Balázs Béla utca között, illetve a Sobieski János utca mindkét oldalát a Balázs Béla utca és a Gát utca között. A korlátozást itt hétfő reggel 6 órakor oldják fel.

A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.