Plakátrongálókat fogtak a rendőrök Kispesten

2010.10.02. 16:50 Módosítva: 2010.10.02. 17:04

A Fidesz kispesti irodája szerint plakátrongálás közben értek tetten egy MSZP-s kispesti önkormányzati képviselőt szombaton hajnalban. A közlemény szerint Lőrinczi György szocialista önkormányzati képviselő és jelölt egy segítőjével fideszes és LMP-s plakátokat tépkedett le a XIX. kerületben. Amelyik plakátban nem tudott ilyen formán kárt tenni, arra ráragasztott egy másik plakátot. A rendőrséget a kispesti Fidesz-KDNP választási plakátok felügyeletével megbízott aktivistája értesítette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya megerősítette, hogy állampolgári bejelentés alapján a XIX. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai rongálás szabálysértése miatt előállítottak két személyt, akik leszaggatták más pártok plakátjait.

A BRFK közleménye szerint az ügy lefolytatása bírósági hatáskörbe tartozik, ezért a XIX. kerületi kapitányságon bírósági eljárást előkészítő eljárás van folyamatban. A szabálysértési eljárás során nyilatkoztatják a pártok kampányirodáit a rongálási kárról. A két férfi meghallgatásuk után távozott a kapitányságról.