Fektetik a villamossíneket a Margit hídon

2010.10.21. 11:19

Vasárnaptól több mint két hétig nem használhatják a villamosok a Margit hidat. A sínek ezalatt kerülnek vissza eredeti helyükre, a szerelvények ezért nem közlekedhetnek ezen a szakaszon. A villamosok helyett pótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

A villamossíneket október 24. és november 8. között teszik vissza a helyükre. Az ezzel járó vágányátkötési munkálatok miatt ebben az időszakban a villamosok csak a budai és a pesti hídfőig közlekednek és a hídon nem mennek át. Az utasokat pótlóbuszok szállítják majd: a 6-os és a 91-es járatok a Nyugati tér és budai hídfő között járnak.

Az eddigiektől eltérően viszont a buszok déli oldalon kialakított útpályát fogják használni. Gyalogosok és kerékpárosok ugyanakkor - csak úgy, mint korábban is - az északi járdán közlekedhetnek.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A november 6-7-i hétvégén egyébként a hídon végzendő terheléses vizsgálatok miatt az autóbuszok sem járnak majd a hídon. A járatok ezekben a napokban a Lánchídon keresztül közlekednek ugyanolyan menetrend szerint, mint azt a korábbi, két októberi hétvégén tették.

Vagyis a Margit hidat elkerülő pótlóbuszok a Moszkva tér és Oktogon között, a Lánchídon a Margit híd budai hídfőjénél, a Batthyány téren, a Roosevelt téren, a Kossuth téren, valamint a Szemere utca-Szent István körút saroknál állnak meg. A 91-es buszok a budai hídfőtől ugyanezen az útvonalon érik el a Nyugati teret.