Pető György lesz a fővárosi közterület-felügyelet vezetője

2010.10.27. 11:30

Két döntést hozott szerdai, zárt ülésén a fővárosi közgyűlés. Megbízható forrásokból származó értesüléseink szerint a testület egyhangúlag megerősítette Tóth Tamás rendőr alezredes budapesti rendőrfőkapitányi kinevezését. Tóthot az országos rendőrfőkapitány jelölte a posztra. Tóthot Pintér Sándor belügyminiszter július 1-én nevezte ki budapesti főkapitánynak, a közgyűlés most csak megerősítette kinevezését.

A közgyűlés ugyancsak egyhangúlag támogatta Pető György kinevezését a fővárosi közterület-felügyelet élére.

Pető Györggyel Tarlós még az óbudai polgármesterkorából van jó viszonyban. A főpolgármester vélhetően nem felejtette el, hogy 2006 nyarán Pető, akkor MSZP-s alpolgármesterként kiállt mellette, amikor a kampányban előkerült a III. kerületi önkormányzat egyik ülésének hangfelvétele, ahol Tarlós "Ne ravaszkodj, mert leverem a szemüvegedet, és rá is ugrok!" felkiáltással tett helyre egy okvetetlenkedő MDF-es képviselőt.

Pető később a szocialisták kerületi szervezetében megindult belső harcoknak esett áldozatul, és előbb MSZDP-s alapszervezetet hozott létre, és barátja, Molnár Gyula XI. kerületi polgármester kabinetfőnöke lett, majd otthagyta a politikát és visszament rendőrnek, és a BRFK gazdaságvédelmi osztályán lett tanácsadó, ott ahol Hagyó Miklós ügyeit is kezelték.