Forgalomkorlátozások Budapesten a nemzeti gyásznap miatt

2010.11.03. 16:31

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 54. évfordulója, a nemzeti gyásznap alkalmából tartandó rendezvények miatt forgalomkorlátozások lépnek életbe szerda  este Budapesten, közölte a rendőrség.

Szerdán 20:00 órától csütörtök 21:00 óráig nem lehet megállni az V. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldalán, az Arany János és a József Attila utca között, a Szent István-bazilika mindkét oldalán, a Kossuth téren, a Miniszterelnöki Hivatal parkolójában, az Olimpiai park parkolójában, valamint a Szalay utcában a Honvéd utcától a Kossuth térig - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

November 4-én, csütörtökön az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira és a szovjet megszállás kezdetére emlékeznek országszerte a nemzeti gyásznap alkalmából.

1956. november 4-én a szovjet csapatok bevonultak Budapestre és leverték az október 23-án kirobbant forradalmat és szabadságharcot. Az országban néhány helyen elszórtan még egy hétig tartott a fegyveres ellenállás.  • Tippek
  • Árfolyam