Tarlós István visszavonja a civilek jogait korlátozó törvénymódosító előterjesztését

2010.11.03. 18:11
Tarlós István visszavonja az egyik, Kósa Lajos és Kovács Zoltán fideszes képviselőtársaival együtt tett törvénymódosító előterjesztését, mert úgy látja, az a civil szervezetek jogait erőszakosan korlátozná.

Mint fogalmazott, a visszavont előterjesztés "a civil szervezetek ügyfélként való fellebbezési jogát korlátozná, illetve szüntetné meg". Tarlós István ugyanakkor jelezte: az ötletgazda szándékát helyesnek tartja, és annak erkölcsi tartalmával is egyetért. Ezzel utalt arra, hogy lehetnek olyan civil szervezetek, "amelyek nem feltétlenül és bizonyíthatóan segítő szándékkal ellenkeznek, hanem lehetnek olyanok, akik netán azért (ellenkeznek), hogy engedjék magukat meggyőzni".

Közölte, nem hiszi azonban azt, hogy helyes lenne, ha civil szervezetek jogait "ilyen erőszakosan és agresszíven, általánosan nyírbálnánk meg". Tarlós István azt hangoztatta: egy ilyen generális jogelvonást nem helyesel a civil szervezetekkel szemben.

Elmondta, a Fidesz parlamenti frakciójának a vezetőjét írásban már tájékoztatta arról, hogy ezt az előterjesztést a maga részéről visszavonja.