Feljelent a traktoros tábla miatt a fővárosi MSZP

2010.11.12. 10:08

Feljelentést tett a rendőrségen Szaniszló Sándor (MSZP), a Fővárosi Közgyűlés tagja, mert álláspontja szerint Ughy Attila (Fidesz-KDNP) nem rendelkezhetett legálisan olyan "mezőgazdasági vontatóval behajtani tilos" táblával, mint amilyet a testület legutóbbi ülésén adott át Horváth Csaba (MSZP) volt főpolgármester-helyettesnek.

A közgyűlés október 27-i ülésén Ughy Attila átadta Horváth Csaba frakcióvezetőnek az "utolsó" leszerelt traktorral behajtani tilos táblát. Ughy Attila városképvédelmi tanácsnok az MTI-nek akkor elmondta: a városvezetés intézkedett, hogy szedjék le a több száz, 2006-ban indokolatlanul kihelyezett, "mezőgazdasági járművel behajtani tilos" táblát, amelyeket - mint fogalmazott - Demszky Gábor főpolgármester "beteges félelmében" tetetett ki a főváros útjaira.

A táblákat 2006 októberében helyezték ki. A Magosz ugyanis október végére demonstrációt szervezett a fővárosba, ám Demszky Gábor főpolgármester akkor arra kérte a szervezőket: ne traktorokkal demonstráljanak a fővárosban, ne tegyék tönkre a frissen felújított utakat.

Szaniszló Sándor a közgyűlés pénteki ülésén napirend előtt bejelentette: csütörtökön feljelentést tett a rendőrségen az ügyben, ugyanis a "mezőgazdasági vontatóval behajtani tilos" táblával legálisan képviselő nem rendelkezhetett, ilyen táblát nem vett senki az elmúlt 40 napban. Mint mondta, eredetileg 153 ilyen közlekedési táblát tettek ki, ebből 23-at szedtek be, egy tábla ára közel 6000 forint. A képviselő kérte Ughy Attilát, álljon a hatóság rendelkezésére.

Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) szerint Ughy Attila a szocialista frakció vezetőjének adta át  táblát, aki a Fővárosi Közterület-fenntartó tulajdonosának "egyik emblematikus figurája", tehát - érvelt a főpolgármester - a táblát nem tulajdonították el a városháza hivatalos álláspontja szerint, hacsak - tette hozzá - a szocialista frakció vezetője nem magáncélra használja a táblát.

György István főpolgármester-helyettes jelezte: a legfőbb ügyészhez fordul, hogy vizsgálják meg az FKF Zrt.-nél elkövetett "gyanús cselekmények" ügyében a felügyelőbizottság tagjainak cselekményét.

Horváth Csaba arról tájékoztatta a közgyűlést, hogy ő ajándékot kapott Ughy Attilától, amit továbbadott egy újságírónak és - mint mondta - csak bízik benne, hogy Ughy Attila "nem törvénytelen módon jutott a táblához". A táblát az Index tudósítójának adta oda a közgyűlés után Horváth Csaba.