Kárpótolja a BKV az éves bérleteseket

2010.11.29. 19:57
Kompenzálja a BKV azokat az éves bérleteseket, akiknek káruk keletkezett a tömegközlekedési dolgozók év eleji munkabeszüntetések miatt.

A BKV közleménye szerint azok kaphatnak kedvezményt, akik 2010. január 31-ig megvették az éves bérletüket. Azt, hogy pontosan milyen kompenzációról van szó, a BKV egyelőre nem közölte, a részletekről december 1-től tájékoztatnak a weboldalukon.

Az ellentételezést december 16-a és 2011. január 15-e között lehet igénybe venni. Csak azok kapnak kedvezmény, akik leadják a szelvényt, kedvezményes éves bérlet esetén a borítót és a novemberi szelvényt is. Készpénzfizetési számlára vásárolt bérleteknél pedig a számla másolatát is le kell adni. Átutalással vásárolt bérletek után a kedvezményt a számla alapján biztosítja a BKV.

A sztrájk miatt a 24 és 72 órás, heti- és családi jegyekkel rendelkezőket már az év elején kárpótolta a BKV, a sztrájk idejére váltott ilyen jegyeket becserélték más időpontra. A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletek érvényességét pedig meghosszabbították három nappal.