Megérkezett a pénz a BKV számlájára

2010.12.03. 12:08

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester megállapodása alapján - a kormány döntése után csaknem három héttel - pénteken megérkezett a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a BKV számlájára a 7,5 milliárd forint, közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

A tárca csütörtöki közleménye szerint két nappal a kormány határozatát követően a MÁK intézkedett az állami támogatás átutalásáról, miután a Belügyminisztériumtól megkapta a támogatás kifizetéséhez szükséges dokumentumokat.

Tarlós István főpolgármester szerdán a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában érthetetlennek nevezte, hogy a két és fél hete hozott kormánydöntés ellenére nem érkezett meg a pénz a fővároshoz, illetve a közlekedési vállalathoz.

A főpolgármester úgy fogalmazott: nem tudja eldönteni, hogy "képességbeli problémák vannak ebben a minisztériumban, a miniszterelnök úrra haragszanak, vagy rám haragszanak, vagy Budapestre, egyszerűen érthetetlen (...) nem tudom, mire várnak".