Műjégpálya csak a következő szezonban

2010.12.11. 10:01

A hűtött pályalemezeket építik be és betonozzák a területet jelenleg a Városligeti Műjégpályán. A felújítás jövő április végére készül el, ekkortól várhatóan már lehet csónakázni a feltöltött tavon, a következő korcsolyaszezonban pedig megnyit az új, 12 ezer négyzetméteres jégpálya és az 1800 négyzetméteres hokipálya.

A beruházás csúszik, legutóbb, idén nyáron, a kivitelezővel folytatott vita akadályozta a haladást. A felek végül megegyeztek, a 4,7 milliárdos beruházás befejezésének határideje április 30-ra tolódott. A forrás kétharmadád az EU, egyharmadát a fővárosi önkormányzat biztosítja.

A beruházás 1. ütemében a szabadtéri, mesterséges jégpálya rekonstrukcióját végzik el sor, a második ütemben felújítják az 1893-ban épült, azóta leromlott állapotú, műemlékvédelem alatt álló főépület teljes és korhű felújítása a II. világháborúban lebombázott épületszárny újjáépítésével együtt.

Az átadás után tavasztól őszig vízzel feltöltik a jégpálya területét, és újból lehet majd csónakázni a tavon. Ősztől tavaszig a korcsolyázóké lesz a terület, a jégkorongpályán nemzetközi sportversenyeket is terveznek.