Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még magas a szállopor-szennyezettség

2011.01.02. 09:56

Nemcsak Budapesten, hanem az egész országban magas a levegő szállópor-szennyezettsége. A fővárosban fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, Miskolcon pedig minden bizonnyal marad a pénteken elrendelt tájékoztatási fokozat, mert a tegnapi mérések szerint is erősen szennyezett a levegő.

Egész Északkelet-Magyarországon, Egertől Hernádszurokig szennyezett vagy erősen szennyezett a levegő, az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat adatai szerint a legrosszabb a helyzet Sajószentpéteren. Erősen szennyezett szálló porral Esztergom, Dorog és Sopron is, Tatabánya és Győr csak szennyezett, amint Szeged, Debrecen és Nyíregyháza is.

A dél-dunántúli, illetve a közép-dunántúli régió településeiről egyelőre nincs adat. Utóbbi körzetben decemberben több városban, így Székesfehérváron és Várpalotán is volt szmogriadó.