János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lefújták a szmogriadót Budapesten

2011.01.03. 06:21

Már nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására Budapesten, közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfő hajnalban.

Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató közleménye szerint a vasárnapi mérési adatok alapján nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel tovább csökkent Budapesten a szálló por koncentrációja.

Az ellenőrzött adatok alapján a kisméretű szálló por (PM10) koncentrációja egyik fővárosi mérőponton sem érte el a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3), így a tájékoztatási fokozat jogi feltételei nem állnak fenn. A vasárnapi átlagértékek az összes mérőhelyen az egészségügyi határérték (50 µg/m3) alattiak voltak.

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát december 31-én rendelte el Tarlós István Budapesten, mert a szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelenthet a lakosság egyes különösen érzékeny (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek) csoportjaira.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!