Kiengedték az előzetesből a Főtáv volt vezérét

2011.01.19. 09:59

Megszüntette szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság Kovács Lajosnak, a Főtáv Zrt. vezérigazgatójának előzetes letartóztatását.

Papp Gábor a gyanúsított ügyvédje elmondta: mind az ügyészség, mind a bíróság egyetértett azzal a védői indítvánnyal, hogy nem szükséges előzetes letartóztatásban tartani Kovácsot. Hozzátette: a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A volt vezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött, ezzel  180 millió forintos kárt okozott a cégnek. A Főtáv Zrt. vezérigazgatóját tavaly július 23-án helyezte előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte: egy magánszemély feljelentése alapján tavaly május 26-án rendeltek el nyomozást az ügyben. A vezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve egy lakópark hűtő-fűtő rendszerére a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött, és ezzel mintegy 180 millió forintos kárt okozott a cégnek.