A második kerület nem támogatja a fonódó villamost

2011.01.24. 08:07

Láng Zsolt polgármester szerint Tarlós csúsztat, mert nem igaz, hogy elvész az ötmilliárdos támogatás, ha nem valósul meg a budai villamosok összefonódása.

A második kerület polgármestere a Magyar Hírlapnak adott interjújában egész Buda számára évtizedekre káros projektnek nevezte a fonódó villamosok tervét, azaz a 17-es, 19-es,  41-es és  61-es villamosok pályájának összekötését.

Láng Zsolt szerint a kerület vezetése elkötelezett a közösségi közlekedés mellett, de nem támogatnak káros hatású projektet, és nem igaz a főpolgármester állítása, hogy elvész az uniós támogatás, ugyanis azt 2013-ig bármilyen közösségi közlekedési fejlesztésre fel lehet használni. A polgármester szerint a kerület minden megkeresésre válaszolt és minden egyeztetésen megjelent, azaz nem igaz, hogy kivonta volna magát a tárgyalásokról.

Az interjúból ugyanakkor nem derül ki, hogy pontosan mi a baja Lángnak a villamosvonalak összekötésével. Konkrét kifogásként kizárólag annyit közöl, hogy az eredeti, Hagyó Miklós idején bejelentett terveken azóta sem történt semmi változtatás, a hatástanulmányt pedig a rendőrség vizsgálja.

Láng szerint nem szerencsés, hogy a főpolgármester "csúsztatásokkal és félretájékoztatásokkal terhel egy szakmai és várospolitikai kérdést".