Vitézy Zsófia a Budapesti Fesztiválközpont új vezetője

2011.01.28. 16:37

Vitézy Zsófia, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának eddigi sajtófőnöke veszi át február 1-tól a Budapesti Fesztiválközpont Kft. vezetését, erősítette meg pénteken a Fővárosi Önkormányzat a Népszabadság értesülését.

Az új vezető, Vitézy Zsófia az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a idei Budapesti Tavaszi Fesztivált a Kft. eddigi ügyvezetője, Zimányi Zsófia "vezényli le" művészeti vezetőként, mert a március 18. és április 3. között zajló rendezvénysorozat előkészítése, programjának kialakítása is az ő nevéhez fűződött.

A Népszabadság internetes oldala előzőleg pénteken arról adott hírt, hogy a Budapesti Fesztiválközpont munkatársait kora délután értesítették telefonon az új igazgató kinevezéséről, amelyről Tarlós István főpolgármester pályáztatás nélkül döntött.

A fesztiválközpont élére Tarlós István 2010 decemberében Márta Istvánt, az Új Színház igazgatóját, a Magyar Fesztivál Szövetség elnökét jelölte, aki azonban nem vállalta a felkérést.

Vitézy Zsófia a tárca megalakulása óta látta el a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtófőnöki feladatait, korábban pedig a Magyar Nemzet újságírójaként dolgozott.