Tarlós leállíttatta a kórházigazgatók kirúgását

2011.02.01. 18:29

Információink szerint kedden a fővárosi kórházigazgatók egymásnak adták a kilincset az egészségügyi főpolgármester-helyettesnél, aki sorban rugdosta ki őket. Tarlós István főpolgármester azonban hazanyúlt Szerbiából és leállíttatta a kirúgásokat.

Kedd délután kaptuk azt az információt az egyik fővárosi kórházigazgatótól, hogy Szentes Tamás egészségügyi főpolgármester-helyettes irodája előtt sorakozik a komplett fővárosi kórházigazgatói kar, és sorban járulnak Szentes elé, hogy útilaput kössenek a lábukra.

Az értesülést ellenőrizendő felhívtuk Szűcs-Somlyó Máriát, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatóját, aki jelenleg Tarlós Istvánnal a vajdasági Újvidéken tartózkodik. Szűcs-Somlyó Mária későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Este hat órakor a következő üzenet érkezett a városháza sajtóosztályáról: A főpolgármester leállíttatta a kórházigazgatók kirúgását. Tarlós István főpolgármester külföldről leállíttatta Szentes Tamás egészség- és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes kórházigazgatókkal folytatott tárgyalásait. Budapest első embere kijelenti, hogy egyetlen egészségügyi intézményvezető sem lesz kirúgva.

Mint megtudtuk, Tarlós István tárgyalást folytat a kormánnyal egyes (a leginkább eladósodott) kórházak állami kézbe adásáról, ám új, néhány hete beiktatott egészségügyi helyettese önkormányzati kézben maradva képzeli a kórházak jövőjét.