Matricasimogatók rajzottak az éjszakában

2011.02.24. 15:09

A BKV tegnapi cikkünk nyomán elismerte, hogy lepotyognak a megállókba kiragasztott matricák, amelyek a dohányzási tilalomra figyelmeztetnének. Most garanciálisan cserélik őket, 5000 táblát vizsgálnak át. Olvasónk titokzatos éjszakai matricasimogató emberekről számolt be.

A dohányzási tilalomra felhívó táblák már felragasztott fóliával, kihelyezésre kész állapotban érkeztek a beszállítótól, áll a BKV lapunknak küldött válaszában. A nyilatkozat szerint az átvételkor ellenőrzött termékeken nem észleltek hibát, azonban a fóliák a táblák elhelyezése után néhány nappal felhólyagosodtak, leváltak.

A BKV a közlemény szerint azonnal jelezte a minőségi kifogásokat a Gravoformnak. A cég a hólyagosodásnak indult, illetve leváló fóliákat garanciában cseréli. Ennek első lépéseként ellenőrizták a már kirakott táblákat, azonnal eltávolították a hibás matricákat, majd ezt követően "kompletten cserélik a hordozó felületeket". A hibás táblák újragyártásával, kicserélésével kapcsolatos többletköltségek a beszállítót terhelik.

olvasónk, Lukács Ádám József fotója
olvasónk, Lukács Ádám József fotója

A BKV a Gravoform Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel kötött keretszerződést az utastájékoztató felületek beszerzésére. A dohányzási tilalomra figyelemfelhívó táblákat is a cég szállította. Azt, hogy mennyiért, sajnos kérdésünkre nem árulta el a BKV.

A dohányzási tilalomra vonatkozó figyelemfelhívó táblákat a rendelet szerint március 8-ig kell kitenni. A fővárosi közgyűlés döntése értelmében február 6-tól tilos a BKV megállóiban dohányozni. Az egyhónapos türelmi idő lejárta után, március 8-tól kezdenek bírságolni a közterület-felügyelők az állomásokon.

Budapest rulez: turistahökkentő matricasimogatók

Olvasóink érdekes tapasztalatokról számoltak be: "Csütörtökre virradó éjszaka 1.15-kor a Deák téri/Károly körúti túrás közepén az ideiglenes buszmegállóban vártam az éjszakai buszt egy angol ismerősömmel együtt, amikor megállt egy civil autó, kiugrott az anyósülésről egy láthatósági mellényes BKV-alkalmazott, pár simítással ellenőrizte a matricát, majd visszapattant az autóba és továbbszáguldottak a Bajcsy felé." - írja Zoltán.

Mint hozzátette, annyira szürreális volt a jelenet, hogy még azt se tudta megfigyelni, milyen autó volt. Zoltán angol barátját is teljesen lenyűgözték a látottak.

Kedd este egy másik olvasónk azt írta e-mailben: "Ma este hazafelé szemtanúja voltam a XIII. ker Göncöl u. egyik buszmegállójában, ahogy egy BKV-s Opel megáll, a sofőr kiszáll, majd leszedi a matricát, majd továbbmegy. Ahogy néztem, a következő megállókban is megállt leszedni."

Endre Pécsről

"Olvasva a cikketeket, megsasoltam Pécsen a belváros néhány legforgalmasabb megállóját. Ezeknél figyelmeztető tábla sincs, nemhogy felirat vagy matrica... Itt is tilos a dohányzás (elvileg, de betartani???), figyelmeztető táblák viszont csak a játszótereknél vannak."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla