Elvis Presley Budapest díszpolgára lesz

2011.03.02. 11:55

Budapesti díszpolgár lehet Elvis Presley, sőt fővárosi közterületet neveznek el róla. Az énekes ugyanis 1956-ban egy amerikai tévéshow-ban egy dal eléneklése után a műsorvezető Ed Sullivannel együtt felszólította a nézőket: adakozzanak a magyar forradalom résztvevői számára.

Hamarosan egy budapesti tér viselheti Elvis Presley, amerikai énekes nevét, jelentette be Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A fővárosiak a budapest.hu-n szavazhatnak, hol legyen az új közterület, de mi is kíváncsiak vagyunk véleményükre.

Elvis Presley azzal érdemelte ki a megtisztelő figyelmet Budapest részéről, hogy 1956-ban egy televíziós műsorban elénekelte a Béke a völgyben című számot, majd a műsorvezetővel felszólította mintegy harminc milliós amerikai nézőtábort, hogy adakozzanak az 56-os magyar hősök számára. A felszólítás után nagyon sok, főleg élelmiszereket tartalmazó csomag érkezett Magyarországra.

Elvis Presley nevét 12 közterület közül választhatják ki a fővárosiak, akik a budapest.hu-n, vagy itt az Indexen szavazhatnak a listán. Eszerint a Margit hídnál, az Üllői úton, a Villányi úton vagy akár a Thököly úton is lehet Presley tér.

Hol legyen az Elvis utca?