Újra éles a Hegyalja úti aknafedél

2011.03.11. 15:34

Január 26-án jelezte egy olvasónk felháborodottan, hogy az autósok már két hete kerülgetnek egy aknafedlapot a legnagyobb dugóban a Hegyalja úton, mert az akna üzemeltetője azóta nem tudja azt a hiányzó pár centis betonréteget rásimítani a tetejére. Érdeklődésünk hatására az akna akkor egy éjszaka alatt elkészült, az autósok boldogan autózhattak. Egészen mostanáig.

Akadályverseny a déli dugóban
Akadályverseny a déli dugóban

Olvasónkat Tamást, ugyanis újra akcióra késztette az akna, amivel megint baj van. Mint írja, készített pár képet pénteken 11-kor a Hegyalja úton. Az akna felbontva, a sáv lezárva, természetesen sehol senki, aki dolgozna.

Szinte hihetetlen, de ez pont ugyanaz a közműfedél, amelyet egy hónapja raktak rendbe azután, hogy több mint 3 hétig képtelenek voltak egy kb. 25 cm szélességű és 3 cm mély fedőburkolatot köré teríteni, illetve mikor mi már a polgári engedetlenségi betonozáson gondolkodtunk - írta.

"Most újra hozzányúltak. Az tűnik innovációnak, hogy most nem mélyedés keletkezett a burkolaton, hanem szemmel láthatóan a közműfedél lép ki a burkolat síkjából.

Biztos szakmai ártalom hatása részemről a fogalmazás, de ennek a szerencsétlen közműfedélnek a kálváriája elsőrangú szimbolikája annak a kiváló projektmenedzsment gyakorlatnak, amely az összes fővárosi építési beruházást jellemzi.

Budapest, Hegyalja út, 2011. március 11.
Budapest, Hegyalja út, 2011. március 11.

Arról ne is beszéljünk, hogy városüzemeltetési szempontból mekkora profizmus mindez (merthogy bárkié is a közmű, a város a felelős az útján történtekért: engedélyek, ellenőrzés, stb.).

A tétlenség azért különösen bölcs ezen a szép napos péntek délelőttön, mert a hosszú hétvége és a tavasz miatt akkora lesz délutánra a Balaton irányába tartó forgalom, hogy az újra „kihantolt, temetetlen halott” miatt a dugó vége valahol a Blahán lesz." - így Tamás.

Mint korábbi cikkünkből kiderült, az akna üzemeltetője a T-Com.