Feloldották a Margit híd lezárását

2011.03.12. 08:01
Feloldották a Margit hid szombat délelőtti lezárását 11 óra 20 perckor, két óráig rendőrök terelték el a forgalmat. Egy II. világháborús aknagránát eltávolítása miatt tűzszerészeti munkálatok folytak.

Feloldották a Margit híd szombat délelőtti lezárását 11 óra 20 perckor, miután két óráig rendőrök terelték el a forgalmat. Egy II. világháborús aknagránát eltávolítása miatt tűzszerészeti munkálatok folytak. "Megindult a forgalom a hídon, és a vizen is" - mondta Sas Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese.

A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs tisztje, Kerekesné Benedek Mária az MTI-nek elmondta: a szakemberek a robbanószerkezetet előbb hajóval, majd járőrautóval Fótra szállítják, ahol a kora délutáni órákban megsemmisítik. A tűzszerészek a 105 milliméteres német aknagránát mellett egy kézigránátfejet, valamint egy aknavetőgránát-stabilizátort is találtak, amelyeket szintén hatástalanítanak - tette hozzá.

Már közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, a buszok sem kerülőúton járnak és már nincsenek útlezárások és forgalomelterelések a Margitsziget déli részén, az alsó és a felső rakpart pesti oldalán. A 2-es villamos is jár a Jászai Mari tér és a Kossuth tér között.

A környék lakói visszatérhettek otthonaikba, amit reggel 8 órakor kellett elhagyniuk.

A tűzszerészeti akció miatt a parlamenti képviselők dolgozószobáinak helyet adó Képviselői Irodaházat is le kellett zárni a délelőtti órákban.